Valborg

Trevlig valborg på er!


Bilden på brasan får bli mitt valborgsfirande... Kommer inte närmare än så eftersom man bara firar valborg i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland.

Anton är i skolan, Louise i Hollywood och jag sitter här hemma och njuter av tystnaden i huset med en smoothie i handen. Jag trivs med att inte göra någonting för en gångs skull.

Idag har jag sovit lääänge. Vaknade 12.20, gick upp och gjorde "frukost".


På dagens lista står det fotvård. Det är någat av det bästa som finns... Ska surprisa Anton med att laga lite lunch nu när han kommer och sen möta upp Louise för dagens behandlingar:)

Hoppas ni haft en toppen måndag/valborg!

Kram kram


En festande Sunscreen djungel

Nu ni, har jag läst på om solskyddkrämer och deras faktorer. Alltså, de flesta innehåller mineraler som zink och titanium. Något som man tyvärr inte kan komma ifrån men ger det bästa UVA skyddet och är bra i krämer för barn. Sen har vi oxybenzone och Vitamin A (retinyl palmitate) som är bovarna i de olika krämerna. Använder du en solskyddskräm som innehåller oxybenzone eller Vitamin A och har lätt för att bränna dig i solen eller smetar på det när du redan är bränd ökar risken för cancer betydligt.

Här kan du läsa mer om detta!

Sen har vi ju detta med solskyddsfaktorn- SPF. Den anger hur mycket längre du kan vara i solen innan du blir röd i förhållande till om du inte använder något skolskydd alls. Så har jag aldrig tänkt när jag väljer SPF på min kräm.
Så låt säga att jag kan vistas i solen i 10 min innan jag blir röd, använder jag SPF 6 kan jag vara i solen i 1 timme innan jag blir röd. Men tänk på att inte snåla när du smörjer in dig och om du badar så glöm för bövelen inte att smörj på ett nytt lager.

Men bästa solskyddet är en hatt och t-shirt,
glöm aldrig det!



Köpte byrå (från craigslist, som svenska blocket), lagade mat och sen gjorde jag mig i ordning för utgånng.

(nya byrån och nya skorna)

Lagade en kycklinggryta med ris som fick betyget "SKIT GOD" av Anton. En inspiration från min kära vän Anna.

Blanda sweetchillisås och soya i en bunke tillsammans med pressad vitlök och peppar (tillsätt lite vatten om konsistensen blir för tjock).
Skär kycklingfilé och morötter i bitar. Häll ner kycklingen och morötterna i såsen och låt gärna dra en stund.
Ner med det i en gryta och låt puttra 10-15 min. Servera med ris. Klart!



Close up på mina nya skor som tog mig runt på Santa Monica Main street igår.


We like bar hopped- Main on Main, Circle bar och tillsist 31ten som blev favoriten för kvällen:)

/Emmely

Saturday morning

Som sagt blev jag lite ojämt bränd i gårdagens solning...


Ni får ursäkt den smutsiga spegeln och min trötta fejja, men värst är nog ändå halvmåne brännan på magen haha. Jag fattar inte hur man lyckas. Lollo säger att jag smörjde in mig ojämnt?! Stämmer det? Har aldrig varit med om något liknande. Som tur är har det lagt sig idag och jag ska genast skriva upp solcreme på dagens lista:) Någon som har bra tips på märke osv?

Jag och Lollo påbörjade vår PW men vi hade verkligen inte lusten och energin till en lång runda så vi gick runt området och stannade till på Starbucks för lite kaffe, vi fortsatte hem för att slänga oss i trädgården. BRA VAL! Det är lite min uppgift här känner jag, att lära mig att inte göra någonting. Svårt, men jag är medveten om vad jag behöver göra!

Till middag lagade jag köttfärssås och spagetti a la US style- blandade i nån slags asiatisk chilli grejsimojs, mums!
Vi gjorde oss i ordning för en tur till Beverly Center. Anton släppte av mig o Lollo där, han gick inte på den visan igen att gå med oss i ännu ett gigantiskt köpcentrum ha ha..


Då kan man undra vad lilla jag föll för direkt när vi snubbla in på Macy's??? Jo, ett par skor! Jag var bara tvungen att köpa dem, super snygga, sköna + att det var 25% rabatt. Men bild på dem får ni se efter kvällens festligheter då jag o Lollo ska klä upp oss och se vad Santa Monica har att erbjuda.

Vi avrundade fredagen med en promenad från Beverly Center till The Grove. En super mysig liten mini stad med butiker, trevliga restauranger, barer och en marknad- typ som en saluhall med alla tänkbara färska grejer. En drink på Mixology och sen bar det hemåt:)



Skål!

Nu är det hög tid för en Smoothie
och frukostmackan som smakar pizza:)

Have a good one!
Love Emmely

Kort update

Super fint väder, PW, fika och åter lite mer shopping. Det kan inte bli bättre!! Nu är jag så trött och bränd efter dagens solning så bilder mm kommer imorgon.

God natten katten!

Shopping

Ooooj! Vart tog torsdagen vägen? Jag, Louise och Anton åkte till Citadel Outlets i Commerce. Ganska snart blev det dags för lunch- Grilled Shrimps and sallad, yammi!


Efter lite mat i magen kom shopping suget igång, det fick bli min dessert...

Nya Jeggings från Charlotte Russe och en Converse Hoodie...


2 sport toppar från Nike, schampoo och balsam, min första hatt och ett headband. Dags att börja leva ut mitt mode sinne. Think outside the box.
I det stora hela var det ett trevligt "ute" mall och har butiker som- Levi's store, BCBG, DKNY, Puma store, NIKE, Converse, Guess och många fler. En lagom stor food court, jag tycker alltid det är så jobbigt om det finns för många olika matställen att välja mellan. Så besöker du LA rekomenderar jag att åka dit om du vill fynda till ett lägre pris. Tiden går fort när man har roligt, 6 timmar och ändå var vi inte inne i alla butiker.

Vi avslutade kvällen på Westfield mall med en "kanelbulle" från Cinnabon. Lite för sött för min smak men helt ok.


Nu är klockan 23.40 här i Los Angeles och det är läggdags. I morgon väntar en lång PW med Lollo:)

God natt, god morgon Sverige!
/Emmely


I'm home



Vilket välkomnande, det känns fantastiskt att komma tillbaka! Och solen skiner.

Igår när jag kom så hämtade Anton mig på LAX, vi körde hem och vem var då här... Jooo, Louise! Det visar sig att Anton har fixat så Lollo kan bo här i huset med oss tills hon åker hem på onsdag:) Eftersom Louise har varit här i snart 3 månader blev det en lååång fika med massa smaskiga uppdates hehe.

Nu har jag precis ätit frukost och snittat mina fina rosor jag fick när jag kom <3


Idag ska vi åka till en Outlet och sen får vi se vad resten av torsdagen tar mig.

Jag känner lugn inom mig.
Sinnesro.




Inga dagar kvar!

Woooohoooo, tiden är kommen... Nu är det ca 6 timmar kvar tills jag påbörjar min resa. Allt är klart med lägenheten. Nu står den tom, städad och redo för min andrahandshyresgäst. Vad skulle jag gjort utan mina nära och kära som hjälpt mig med allt??!

Ikväll sover jag hos pappa. Han följer med till Kastrup och vinkar av mig <3
Försöker stanna upp i allt och känna på känslorna men det är svårt... Jag känner mig faktiskt bara glad! Såklart är det alltid ledsamt med farväl men annars känner jag min bara lugn och det känns liksom rätt. Fan va bra det känns ändå hahah. De pluppar upp nu under tiden som jag skriver:)

Att packa resväskan var ingen lätt match. Det slutade med att jag fick packa om den 3 ggr och för varje gång plockade jag bort typ 3-4 saker. Faktiskt så är min väska inte så stor... Nu är den fullproppad och väger på pricken 20kg. Har ju även lite beställningar från Anton också;) Psssst... var tvungen att packa med mig 2 handbagage hahah!!

Detta blir sista inlägget från Sverige.
Hoppas ni följer med mig i min resa genom livet!

Lovar att uppdatera varje dag.

Många kramar till er alla och tack för era lyckoönskningar!


/Emmely

Måndag 23 april

Packa pack pack, släpa ner kartong i källaren, rensa och torka av... Ja gott folk det är vad som har pågått hos mig sedan igår kväll. Tur jag fick hjälp med att rensa bland kläderna för jag får tyvärr inte plats med allt i resväskan haha. Nu har jag precis blivit klar med köket och har bara städskåpet och toaletten kvar.

Nu tar jag vila en stund... Har försökt ta mig igenom Tower Heist men har lyckats somna varje gång, inte för att filmen är dålig utan jag kan bara inte hålla luckorna öppna;) Får se om det blir tredje gången gilt nu då!


Har hållt på hemlisen lääänge nu, detta var vad som fanns i Lovas paket


En Hello Kitty läskchampagne, fotoram med 2 sidor och.....



...en halkmatta till badkaret och det efterlängtade schampooskyddet hahah. Lova är lik som jag, älskar att bada så nu är hon utrustad för flera badtimmar framöver:)


Vilotajm för att sen gå tillbaka till packandet.

Trevlig måndag till alla er som jobbar första dagen på denna veckan :)


Brunch

imag1004 (MMS)

Taaaaaack fina familj för en fantastisk kväll. 25 årskalas i samband med avsked= glädje och tårar. Allt jag fick hade en väl planerad tanke bakom sig som ex, solrosfrön- jag ska så ett för varje familjemedlem, så har jag dem nära:) likaså en fotoram innehållande ett litet collage detta tillsammans med en bok med kloka ord och meningar. Kan det bli bättre? Nej! Men det kan vara så att dem bidrar till att jag hittar ett sätt att kunna leva ett lååångt liv utomlands ha ha :) Efter festen åkte jag till Marina. Vi fixade med min spotify (fick premium påladdning av henne) så jag kan dela med mig av alla hits:) Marina har ju bokat resa till LA och kommer redan den 15 maj, woohoo! Så vi fixade med Esta visa, en super viktig grej att göra innan man reser så man blir insläppt i landet. Vi avslutade med att sätta på "In time" i sängen. Jag slockna efter typ 10 ha ha. Det är ju lite lyx för mig med riktig säng. Nu har vi precis ätit brunch och dagen kan börja... Trevlig söndag på er!


Lördag 21/4

imag0989 (MMS)

Idag var min sista arbetsdag. Skönt! Nu sitter jag på tåget på väg till familjefesten. Ser verkligen fram emot en trevlig kväll med mina kära:) Idag tog jag på mig min favvo klänning. Den är både dressad och super bekväm. Nästa station Triangeln! Dags att kliva av...


Succé

imag0967 (MMS)

så himla trevligt jag hade igår! Tack allihopa för fina presenter och alla lyckoönskningar. Vi åt focaccia och bruchetta med olika fyllningar som avocado, creme fraich, räkor och pressad citron- det var en succé. Sen hade vi tomat, basilika, vitlök, olja, fetaost, salt och peppar. Mums!


Vilken fredag

imag0959 (MMS)

Dagen började jag med ett bad. Packa väskan och sen iväg till jobbet. Har fantastiska kollegor, tack för fika och fina presenter Annika och Christofer! Ni förgyller mina arbetsdagar:) Nu har jag precis handlat det sista inför kvällens festligheter och anlänt till bästa Marina. Och kolla in vad hon har skapat till mig... En evig pengaväxt som ger musik;) Nu ska jag börja fixa med drinkar och tilltugg... Trevlig helg!


Födelsedagskalas

NEJ DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR LOVAS FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA!



2år och ska få dessa paket... Då kan man undra vad det är i dom?? moohahah


Tåååårtan kallar....


seven days

Näst sista dagen på jobb... 7 dagar kvar... 2 korvstroganoff matlådor och sen är det dags. Känns helt fantastiskt! Schemat är späckat men under kontroll (med hjälp av listorna). Imorgon fyller min älskade ängel Lova 2 år och då blir det kalas och såklart tårta. Vad som gömmer sig i paketen avslöjar jag först efter kalaset då Lova är en hejare på att uppdatera sig på moster Emmely´s blogg:P

Fredagen bjuder på en kort arbetsdag och sedan en avskeds/25årsfest för miiiiig med mina fina vänner. Lördag, sista arbetsdagen och direkt till familjefesten som fina pappa har planerat. Känner på mig att det kommer vara många blandade känslor laddade denna lördagkväll... Bara det att hela familjen är samlad berör mig djupt. Ser verkligen fram emot helgen!


Dagens outfit: mina nya loafers från dinsko, jeans från New Yorker och toppen från H&M. Jackan är ett kap jag gjorde på Vero Moda för typ 4 år sen. Hittade en del kläder när jag rensade inför loppisen som jag bara inte kunde kasta. Kul att kunna återanvända, mixa gammalt och nytt;)

Nu ska jag lägga mig och kolla på film. Ikväll blir det Tower Heist med Ben Stiller. Måste ju då bara skryta lite om att jag och Anton var i New York när filmen spelades in. Såg när de filmade inne ifrån Toys r´us på Times Square (där det finns ett parisehjul innomhus), när vi gick hem en sen kväll.

Glöm inte klappa dig själv på axeln. Du är värdefull!

God natt kram Emmely

Skåååål

Vilken kväll igår... Tack alla kollegor och G-STAR RAW människor för en inspirerande och rolig kväll! Som sagt så levererade mitt team till 110%. Det är så roligt att se kollegorna tagga till och låta vinnarskallen ta över;) Jag är en sjukt bra vinnare (eller dålig förlorare) ha ha.




G-STAR RAW klubba ;)


Kvällen fortsatte på lilla torg med trevligt sällskap och roliga lekar. Jag får säga att denna tisdag verkligen toppade deras förra besök. Många skratt, lite flörtar och mycket dans... Kan det bli bättre?



SKÅÅÅÅÅÅÅÅL!

Winner!

imag0865 (MMS)

Fantastic trio+ Erik levererade igår på G-STAR quisen. Vi kammade hem första priset som var en Gino maskot och vars ett par valfria jeans;) High 5 team mates! Kvällen var inte slut där... Fortsättningen avslöjar jag senare;) Nu blir det jobb för hela slanten. Ha en fantastisk dag!


The fantastic trio

imag0853 (MMS)

...just arrived to the G-STAR night


Morgonstund

...har guld i mun



Nu bär det av till Triangeln för lite ärenden innan arbetet kallar kl 12. The fantastic Trio beger sig direkt efter jobbet till MQ Södertull där G-STAR gänget bjuder på grundliga kunskaper i samband med massa skoj. Men jag undrar om dem kan toppa förra årets tillställning??!


Bio tips: The Hunger Games
av 5.

Festliga falukorvs måndag

Ja hörre ni ni, det börjar dra ihop sig ordentligt nu... 9 dagar kvar vilket betyder att det inte är någon idé att handla hem massa go saker. Nej, nu försöker jag rensa frysen och skafferiet, här är det bara fantasin som sätter gränserna;) Idag blev det en festlig, ungsbakad falukorv fylld med bostongurka, senap och ketchup. Till det kokade jag snabbmakaroner. (lite riven ost hade varit pricken över i:et)


Som tidigare nämnt sover jag de sista dagarna på en uppblåsbar-dubbel-madrass som jag lyxigt nog lånat av pappa. Tacka vet jag eldrivna uppblåsnings pumpar! Min lilla apa Lovisa sover alltid med mig:)


All shopping kan man inte utesluta bara för att man ska flytta... Vad vore livet i LA utan mina nya små broderade loafers och ett par färgade minishorts:) woohooo!!

Loafers från dinsko 149:- minishorts H&M 99:-



Helt sluuut efter dagens arbete... Nu ska jag slänga mig i sängen.

God natt på er!
/Emmely

Söndag

imag0838 (MMS)

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på att SAS ska börja boarda. Dagen har varit lååång... Jobbade i Väsby idag, passa på att förena nytta med nöje;) snön som vräkte ner igår smälte bort i dagens härliga vårväder. Tog bilden på väg till bussen imorse. Igår blev det dans och några shots på farbror i Väsby. Inte mycket folk men vad gör väl det när man har världens bästa sällskap;) Efter jobbet gick vi hem till Anna och grillade. Det blev kyckling och hemmagjord potatis sallad, Mums! Årets första grillning. Nu lyfter viii!


En snöig lördag i Stockholm stad...

picplz_2012-04-1 (MMS)

En snöig lördag i Stockholm stad. Shopping och fika är det som står på dagens lista. Nu så här 8 påsar, 1 pizza och 2 fikan senare blir det bio:) Hunger Games på SF Drottninggatan. En super trevlig eftermiddag! Nu tittar även solen fram. Kvällen bjuder på vin och ev lite dans;) det ser jag fram emot!


Fredag den 13 april

Packa lilla weekend väskan och tog flygbussen till Malmö/Sturup airport igår...



Flygresan gick bra. Läste igenom hela Aftonbladet, vet inte när det hände sist haha. Daniella, stjärna som hon är hade fixat skjuts från Arlanda och såklart blev det ett stopp på McDonalds för lite chickenbits:) Vi avslutade kvällen med en skräckfilm- KM31, jag kollade dock med ett halvt öga;) Sen så har vi terroristen Pixi som har lyckats väcka mig en miljon gånger i natt för att han ville mysa... Inte OK! Så nu sitter jag här på MQ Upplands Väsby´s kontor halv sliten och ringar runt ögonen. 


Terroristen Pixi him self


Vidskeplig eller ej, denna fredag kommer att bjuda på badkarsflyttning, skönhetsfix, en Power Nap (hoppas jag på) och kanske några glas vin över en god middag! 

Jag har saknat Sthlm <3
  


Tummen upp

Jag undrar om det snart börjar växa simhud på mig haha. Det blev 1,5 timmes bad igår med ett glas rött, chips, vindruvor och "Jag är Zlatan" ljudboken. Mycket praktiskt med ljudbok i samband med bad eftersom det alltid ska klia någonstans när jag vet att jag inte kan doppa händerna för då blir boken blöt... Problem solved!



Idag har jag strukit fler saker på listan... La ut annons på min bäddsoffa igår kväll, blev totalt bombad av mail och sms. Förvånansvärt få som ringer upp nu förtiden, men kl 18 kom en hygglig prick och köpte den + att jag fick lite mer än vad jag begärt för att jag höll den till honom:)


Jag undrar vilket skatteverk han varit på? Inte är det i Malmö i alla fall för där var nämligen jag idag, 2 tummar ner. Att slå ihop försäkringskassan, pensionsmyndigheten och skatteverket i en och samma lokal är ingen hit enligt mig. Det var för det första kö för att komma in, sen fick man vänta tills en "värd" kom och fråga vilket ärende det gällde så han kunde slå ut rätt nummerlapp till en, sist men inte minst satt jag där i ca 1 timme med minst 100 st till och säkert 50 bebisar som skrek och grät i kör. Mitt personbevis tog ca 1 min att få utskrivet utan att ens behöva visa leg... Det var knappt värt väntan! Men nu blir det inga fler besök hos myndigheter på ett tag eftersom jag draaaar. Nu är det bara en stockholmsresa och 14 dagar kvar. Tummarna upp för det istället tycker jag ha ha.

Nu håller jag på att bädda min "nya" tillfälliga säng som består av en dubbel-uppblåsbar-maddras. Det ska bli spännande och se om jag är pigg och utvilad till morgondagens utflykter med pappa?! Annars får det bli en Power Nap på flyget.

BTW gjorde en as god köttförsås med sambal oelek, vitlök och passerade tomater. Det blev en perfekt hetta och smak på den. Testa själv;)

God natt folks!

/Emmely

Sthlm bokat

Ändrade planer... Det blir inget Idre i veckan, jag drar till Sthlm och bästa vännen Daniella istället. Ska bli sååå roligt att äntligen ses igen. Vi sågs sist i somras:) Flyget lyfter på torsdag kväll och åter hem igen på söndag. Jag kommer uppdatera er med massa roligt då denna damen alltid bjuder på komedi , kolla in hennes blogg här!



Igår hade jag en super mysig måndag med fina Frida på besök. Det var riktigt skit väder så vi lagade thai mat och kollade film, Change Up- 4 kycklingar av 5. Har sett den typ 3 gånger men den är ju såå rolig. Frida somnade till lite då och då vilket jag inte tror att hon tror att jag märkte ha ha ha. Nice try Lady!


Thai wookgrönsaker från Findus, strimlad kycklingfilé, kokosmjölk, röd curry och jasminris. Snabbt och gott!



Nu blir det till att mysa hela kvällen lång. Kanske klämmer in ett varmt bad också;)



I just can´t get enough...

Vilken påskmiddag! God mat och trevligt sällskap.


Från vänster: pappa, jag, farfar, Lova, Lina och Svetlana

Det blev förrätt, varmrätt och efterrätt. Det är ganska många rätt tycker jag;) Åt en heldel med gott samvete eftersom jag gav gärnet i dagens 3 km lopp. I just can´t get enough (som det för övrigt spelas i luren när man ringer mig ha ha)




Nu är det fan ta mej bara 17 dagar kvar. Har fortfarande en del kvar att göra men det känns som jag ligger bra i tiden. Det skapar ett inre lugn. Tappade helt suget på att skriva nu:( Bara skriver och suddar ut, skriver på nytt igen så jag sätter punkt här!

Mys måndag med bästa Frida- Lääängtar!

Sov gott


Påsk middag

Det blev en lika lugn lördagkväll som i fredags. Lina och Lova kom på spontanbesök efter jobbet. Vi lagade middag, ritade teckningar och busa en massa.


Det är  helt fantastiskt att vakna upp utan att klockan ringer! Dessutom är det stålande solsken och fåglarna sjunger i trädet utanför, kan man bli annat än glad?! Så nu ska jag mixa en smoothie och bege mig ut på en PW/jogging. Efter det kommer pappa och hämtar mig så blir det påsk middag med familjen:)

Innan jag drar vill jag bara ge er ett toppen tips om ni har svårt att somna på kvällarna... Sätt på en ljudbok, jag slocknar efter max 5 min. Eller ladda ner P3 appen i mobilen och välj ett samtalsämne att lyssna på. Sjukt sövande det med. MEN det betyder inte att jag är dålig på att lyssna i den verkliga vardagen he he..

Fånga dagen!
/Emmely

fredagen är sluuut

Chips och dipp skålarna är tomma, let´s dance är slut och de flesta sakerna på dagens lista är bockade. En aktiv dag och jag känner mig nöjd. Nu tackar jag för idag och önskar er alla en god natt!

Kram Emmely


Glad påsk!



Mitt lilla mini påsk ägg som jag fick av mamma i onsdags satt fint igår till filmen. Jag såg "I don´t know how she does it" med Sarah Jessica Parker som är en framgångsrik affärskvinna. Pusslet att få ihop jobbet med familjen är ingen dans på rosor, så hur gör hon? Lite lagom mysig film, 3 av 5 kycklingar;)

Dagens lista är låång men så är denna fredag också.
* Kolla pris för extra bagage
* Kolla tåg för nästa veckas resa till Idre
* Rensa avloppet :(
* Kolla upp skatteverkets adress + öppettider- behöver en blankett för att ev söka studentvisum
* Komma igång med packningen
* Tvätta
* Lägga ut bäddsoffan + byrå på blocket
* Sortera i skafferiet
Jag tror det får bli en runda PW/jogging också, eller hur?

Nu kanske ni förstår varför jag sitter här och skriver ner allt till punkt och pricka... Precis, bara för att dra ut lite extra på det ha ha ha. Har svårt för att börja med något, men när jag väl är igång så kan jag inte sluta.

Ha en bra dag!

Glad Påsk
Emmely


Ledighet

Nu är det påsk... Det innebär lite ledighet eftersom jag jobbar i en city butik:) Jag var ledig igår och bestämde mig för att ta sovmorgon, klockan ringde 10. Upp och i ordning eftersom mamma skulle komma vid 11. Till frukost fick det bli en smarrig smoothie...

...som innehöll vanilj yoghurt, mango, hallon, vindruvor, annanas och jordgubbar, MUMS!

Det blev lite shopping i stan och en lunch som heter duga, mamma hade köpt en "deal" på letsdeal.se så vi klämde vars en pizza från Intergrill på Bergsgatan. Skönt att vi äntligen fick tid att prata ut lite! Det blev ingen PW/joggning för min del utan ett super trevligt gympass med finaste Marion som dessutom är beräknad att föda om 3 veckor, snacka om hurtbulle. Marion är dessutom min "gravid"föreblid hihi


Även denna onsdag avrundades på lilla torg, fast denna gång på Victors. Vi åt ryggbiff och snacka massa skit;)
Idag har jag jobbat igen och det går segt nu. Tror redan jag är lite på väg i mina tankar och då blir det inte riktigt att man lägger 100% fokus på allt, men jag älskar mitt jobb och jag gör det bra!



Dagens middag: Ugnsbakad torskfilé med hollandaisesås som jag spetsade med dill, citron och peppar och till detta potatis och sallad. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla film. Imorgon ska jag börja packa, wiihoo!

/Emmely

22 dagar kvar...

Vart tar tiden vägen? Nu är det bara 22 dagar, 8 arbetsdagar och en flyttstädning kvar;) Men jag försöker trycka in en och annan date med fina vänner, massa dans och andra roliga ting. Det är väl inte så konstigt att tiden springer iväg då;)

Det här med tacksamhet är något som jag tror vi tar lite för givet. Det var länge sedan jag la en extra tanke på vad just Jag är tacksam för... Men efter mitt tidigare inlägg så blev det en tacksam måndag. Allt ifrån min livssituation, mitt och andras beteende, människor i min omgivning mm bidrog den dagen. Till och med tågvärden som kollade biljetten när jag var på väg till jobbet önskade mig en smaklig spis när jag åt min brunch på tåget, där kom dagens första SMILE! Det är också viktigt att visa sin tacksamhet.

Idag har jag ätit paj med vaniljsås i stora lass. Stjärnan på jobb, Annika, fyller år i veckan och bjöd på go fika:)
Imorgon är jag ledig... Kvalitetstid med mamma och PW/jogging står på listan.

Avrundar denna kväll med en god middag och ett glas vin.

Scan hamburgare, klyftpotatis, hemgjord vitlöksaioli och bland sallad med fetaost


Ledig bloggsöndag...

Första april fick bli min lediga bloggdag... Tur jag bara tog det lugnt i lördags för det blev en aktiv söndag...


Jag och Lova startade söndagen kl 09.00 med en dunderfrukost, macka med ägg, kiwi, gröt, juice och vatten.
Det krävs en ordentlig start på dagen för att hålla energin uppe.


Efter frukosten var det dags att gå till lekplatsen. Vi hann med alla moment- gunga, cykla, rutschkana, gräva sandlåda och sist men inte minst, katt jakt i området:)


Efter 1 timmes vila var det dags att bege oss till Lovas söndagsdans. Jag passade på att värma upp på vägen dit genom att varvar PW och jogging med Lova i vagnen. Det var faktiskt mycket jobbigare att springa med vagn, så en eloge till er mammor som springer motionsrundan i Pildammarna med vagn:) Lova tyckte dessutom att det var hur kul som helst!


Jag laddade batterierna ytterliggare när vi sen kom hem till min mamma och åt en LCHF fika. Dags för mental uppvärmning då en Master Class i Zumba med Bernadett Fejszes väntade:) Mötte upp mina danstjejer och vi drog iväg till Borgeby.

Cia och jag, laddade och taggade inför 1,5 timmes Zumba i galet tempo.


Vilken energi Bernadett Fejszes förmedlade. Svetten lackade, mjölksyran fanns där men det var så jäkla roligt så man ville inte sluta. ZUMBA!!


Bernadett Fejszes från Florida, US(TV), Frida Zumbainstruktör på Idala Veberöd(mitten) och lilla Jag(TH)

Efter denna söndagen blev det till att mysa ner sig i ett varmt bad med tända ljus, läsa bok och bara varva ner. Lyxade till det med en proteinsmoothie;)




Avrundade kvällen med en grekisk kycklingsallad och nybakat vitlöksbröd. Fy f-n vad gott det var! Kl 22.30 somnade jag som ett litet barn i sängen, HELT SLUT!

Nu är det måndag och jag har sovit 11 timmar... Vilken återhämtning! Nu ska jag göra mig i ordning för dagens arbetspass...

Glöm inte att vara tacksam! Lägg en tanke ikväll på hur dagen varit och
fundera på vad du är tacksam för, det är det lilla som gör det!

Kram Emmely