Lova mys

Lördagkväll och Lova somna precis när Gladiatorerna började... Vi har ätit köttfärsås och spagetti, sen blev det glass och efter det poppcorn lagom till "Postkodmiljonären".
Ikväll va det "Earth Hour" och såklart släckte jag ner och tog mig en funderare över världen... Det är helt sjukt hur mycket ström vi använder. Tänk alla köpcentrum, butiker, folk som "glömmer" släcka hemma (typ min syster Lina), alla tvättmasikner o inte tala om New York där ALLT lyser dygnet runt. Det finns så mycket mer, ni förstår vart jag vill komma?! 1 timme per år är inte så mycket begärt, så om du missade det ikväll hoppas jag att du medverkar nästa år. Till dess, glöm inte släck efter dig! Samma gäller det med vatten. Visst, jag älskar att bada badkar, men att låta vattnet stå och rinna samtidigt som jag borstar tänderna och sånt slöseri är så himla onödigt! Lägg en funderare på det med när du ändå håller på ;)
Det har varit en fortsatt kämpan i motvind denna lördag men jag ger inte upp. Motgång föder framgång, nån gång ha ha...
Du släckte väl?
/Emmely

Fredagen blev räddad

Ingen bra start på denna fredag... Vaknade och mådde inte alls bra så jag blev hemma från jobbet. Har vilat hela dagen, tog en liten promenad runt huset för att få lite frisk luft. För övrigt känns det som att jag springer i motvind och har ingenstans att hitta energi och glädje ifrån. Som alltid finns det 2 sidor på allt och jag väljer att lägga fokus på det positiva och blicka framåt, mot min kommande "belöning" -Los Angeles! För mig är det viktigt att känna på mina känslor när jag är besviken och arg, men det är också lika viktigt att jag inte tar på mig sånt som inte tillhör mig. Skaka av och ta en ny fast punkt att blicka mot. Låt ingen trycka ner dig, du är världefull och ta vara på det!



Jag har på mig mysbyxor från Gina Tricot och en bastopp från Forever XXI.

Mot eftermiddagen/kvällen drar pappa upp mig från allt det trista. Det blev myskväll hemma i Limhamn med kinamat, Let´s Dance och glass. Vad skulle jag gjort utan dig pappa? Tack för en mysig kväll!



Nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre... Alvedon och ipren sen in i dimman!


Du har alltid ett val och minst 2 möjligheter.
/Emmely

I got a hangover, wo-oh!

I got a hangover, wo-oh! I've been drinking too much for sure! Jag sa ju att vinkonsumtionen lätt kunde överstiga medel med ett så trevligt sällskap som Jenny:) Det var en super trevlig och händelserik kväll med god mat och mycket snack. Fatta att personalen på Moosehead (Lilla Torg) slängde ut 3 olika män inom loppet av 30 min. Den ena gamle mannen som suttit och avbrutit oss i vårt samtal ett x antal gånger går sedan bort till servitrisernas "uteserverings" kassa och börjar fippla. I samma veva kommer en annan man och snor den gamle mannens öl från hans bord. Alltså vi snackar vuxna människor ha ha! Först åker den gamle ut och sen han som snodde ölen en stund efter, sen har vi då en tredje som står och smyg fotar mig med sin mobil (med blixt) vilket inte känns ok! Så jag säger till bossen på stället och han går bort till mannen och säger att han inte får lov att fota deras gäster och går igenom hans kamera album för att se så han inte sparat några bilder. Kort där efter går han. Va fan är det om?! Känns fantastiskt att lämna denna tokiga staden ett tag...


Idag har jag varit ledig, så efter lite lunch och vila släppte huvudvärken. Torsdag= Zumba på Idala i Veberöd.
Ett riktigt toppen pass även denna veckan:) På söndag ska jag till Bjärred och gå på en master class i Zumba, det kommer bli hårt. Men skit kul!



Nu ska jag hoppa ner i ett snabb bad, läsa bok och komma ner i varv så jag kan somna.

God natt och sov gott! Kram Emmely


Lunch break á la MLY

Idag hade jag ingen färdig lunch att ta med till jobb igen, så jag greppa allt som låg i grönsaksfacket i kylen och sprang till tåget. Här sitter jag nu med en riktig smakupplevelse...

Räksallad med avocado, gurka, tomat, fetaost som jag toppade med Italiensk dressing och bruschetta kex. Muuuums säger jag bara;)

Ikväll blir det AW med bästaste Jenny! Har en känsla av att vinkonsumtionen kommer ligga lite över medel, det kan lätt bli så i Jennys trevliga sällskap;)

Njut av vädret ni som slipper vara inne och knega hela dagarna långa:)
/Emmely


Vilken kväll...

Vilken bra dag och kväll det har varit. Det här med motion innan jobb är en toppen bra grej. Jag har alltid tänkt att jag kommer bli så trött fram mot eftermiddagen/kvällen om man tar ut sig på morgonen. Det stämmer verkligen inte. Tvärtom! Det verkar mer som en kick i baken, ger energi och jag känner mig allmänt bra helt enkelt.

En protein smoothie slank ner på tåget till jobb och till lunch blev det en god tonfisksallad med broccoli, ägg, avocado och gurka. Såklart toppade jag med Rhode Island som är min favorit av alla dressingar:)


När Levi´s kvällen sen kickade igång gick det utför... Det bjöds på vin/öl/läsk och snacks i alla dess former och jag är inte den som tackar nej till go saker inte :P En rolig kväll med mycket skratt, bra och användbar info som kan behövas i jeans djungeln.
Nya favvo: Levi´s jeggings, svarta med högre midja 1099:-



Annika inhandlar sina första Levi´s jeggings, snacka om en upplevelse... Minst sagt ha ha! Eller kanske kör hon en planking på MQ Södertull´s kassadisk?

Tack alla kollegor och Levi´s människor för ett bra avslut på denna tisdag!



Morgonmotion

4.38 km, varvar med 1 låt power walk och 1 låt jogging. Avslutar alltid med att strecha 10 min. Riktigt skön start på denna dagen!



Nu blir det ett snabb bad för att sen bege mig till jobbet. Ikväll väntas en inspirationskväll
med Levi´s som brukar vara väldigt trevliga;)

Ha en bra dag allihopa!!


30 dagar kvar!

Trött och sliten efter en kort arbetsdag, massa bus, lek och mys med Lova.
Trelleborg bjöd på sol så vi tog en cykeltur upp till mormors koloni där vi fick gofika. Hon är bara så härlig min lilla Lovis! Det kommer vara jobbigt att va ifrån henne så länge, men tacka vet jag skype och WhatsApp.


Nu är det 30 dagar kvar! Tiden går faktiskt fort... ofta när man längtar efter någonting tycker man att det tar en evighet men inte i detta fall. Försöker sysselsätta mig med så mycket som möjligt, bokar in fika med alla man vill hinna träffa, träna/dansa och massa annat. Fixar också med de praktiska som t.ex avregistrera allt skit som dimper ner i brevlådan.

Nu väntar en fullspäckad vecka med massa skoj som jag ska uppdatera er med:)


Genom självkännedom kan vi lära och förstå,
och göra medvetna val!

/Emmely

Söndagsdans

Veckans höjdpunkt: SÖNDAGSDANSEN med finaste Lovisen. Nu dröjer det en hel vecka till nästa gång...


Men imorgon blir det ytterliggare lite kvalitetstid med lilla damen eftersom mammsen hennes ska på utbildning.

För övrigt så har det varit en tuff dag med många blandade känslor. Men ibland kommer perioder då det känns jobbigt. Då ska man försöka blicka framåt, mot sina mål...

Tack o god natt /Memmi (som Lova kallar mig)

Girl´s night out

Fortsatt mys hela lördagen lång...
Efter jobbet kom min älskade ängel Lova till mig. Vi klädde upp oss och promenerade till stan för att njuta av en god middag på Mando Steakhouse (Lilla Torg). Vi beställde in plankstek och festade till det med vars en cola...



Lova sparade inte på krutet denna lördag utan körde botten upp :)

Lova har en ny topp på sig från H&M, 129:-

Som den stjärna hon är charmade hon hela stället och blev bjuden på en ny cola;)
Efter maten tog vi en lång promenad hem, genom lekplatsen för lite gungning och klättring. 10 min efter att vi klivit innanför dörren så slockna hon i min famn <3

Lördags tips: Glöm inte dra fram klockan 1 timme ;)

Have a good one!










Fredagsmys

Jäklar vad tiden har gått snabbt idag. Bra drag på jobbet, många härliga kunder som var shoppingsugna nu när solen tittar fram. På väg till jobbet insåg jag att Lund fått finbesök av Maria Montazami som gästspelade på Make Up Store. Har dålig koll på vad hon gjorde där men folk var som galna...

Nej nu är det dags för fredagsmys hos Marina. Har precis ätit en god kycklinggryta med ris. Avrundar kvällen med snacks, glass och film- Saddam's Double.
Trevlig helg!
/Emmely

34 dagar kvar...

Som sagt, nu är det 34 dagar kvar tills jag åker. Fick nyss ett sms av en fin vän som fick mig att fälla några tårar. För varje dag som går inser jag att min resa inte längre bara är en dröm utan nu också verklighet. Jag kommer verkligen sakna mina få, men fina vänner som jag byggt upp en stark och trygg vänskap med.

Idag började jag jobba kl 13, faktiskt skönt! Riktigt vårväder i luften så jag passade på att gå i stan och uträtta lite ärenden innan jag tog tåget till Lund. Det är fantastiskt att mötas av en solstråle till kollega när man kommer, det liksom går inte att få en dålig dag när hon är där.

Efter jobbet åkte jag till Veberöd (tro det eller ej) där kanske en av landets bästa Zumba instruktör håller pass. Varje torsdag kl: 20-21 på Idala. Jag brukar gå på olika pass då och då men oftast som uppvärmning inför styrketräning, men ikväll sprutade svetten, rumpan skakades till grymt bra musik och pulsen var på topp.
Så ytterliggare ett super tips- Torsdags Zumba på Idala och man kommer smälta in på alla stränder i LA;)

Imorgon blir det PW varvat med jogging i Pildammarna innan jobb, så jag avslutar denna kväll med att pyssla om mina fossingar med massage.

-Vart vi än befinner oss i världen så är du min vän!-

God Natt!

Ny dag med nya möjligheter

Vilken fantastisk start på mitt bloggande. Tack alla ni som har tyckt till på alla sätt och vis, det värmer!

Ett glas juice, turkisk youghurt med russin och en macka blev dagens frukost och efter det en Power Walk i Pildammarna. Nu när jag har så mycket i huvudet är det skönt att bara försöka släppa för en stund. Jag har lätt för att bygga upp någon slags inre stress över allt som behövs göras, men man måste låta allt ta sin tid. Listor och motion är den perfekta kombon för en stressfri vardag.

Jag har redan hunnit bocka av 2 saker på dagens lista.  Den sista blir bockad ikväll när loppis försäljningen är över. I förra veckan rensade jag mina garderober och i källaren, efter 2 dagar på loppis kammade jag hem nästan 3000kr på saker som jag egentligen tänkt kasta. Ett bra tips när man nu ska flytta utomlands och behöver extra klirr i kassan.

Njut av dagen och försök se det möjliga framför det omöjliga!

/Emmely



Arbetslös, hemlös men icke mållös


Jag ska förverkliga min dröm att åka till USA. Ända sedan barnsben har
jag sagt att jag vill flytta till USA, bo i ett stort vitt hus med en pool och
hade också en önskan om att ha en anka simmandes omkring, något
som jag nu känner att jag kan leva utan.


Hur kom jag då fram till allt detta kan man fråga sig, det är inte något man bestämmer över en natt direkt. Det började med att min sambo sökte till skola i LA för ca 1 år sen, han kom in och åkte i slutet av juli 2011. Det var en jobbig period men jag var inte redo att lämna allt här hemma för att åka och plugga.
Jag stortrivdes på jobbet, kunde inte ens tänka tanken på att vara utan min underbara systerdotter Lova och livet rullade på helt enkelt. Det hade också gått upp för mig att Jag är Jag och Han är Han, vi är inte samma person utan har olika åsikter, tankar och mål i livet vilket är fantastiskt. Så jag gjorde helt enkelt det som kändes rätt för mig och han för sig.
Under detta halvåret har jag lärt mig så mycket om mig själv och med hjälp av en fantastisk bok- "Din nyckeln till livskarriär" av Nina Jansdotter & Kristian Borglund, har jag rannsakat mig själv på alla möjliga vis och kontentan av det hela blev att jag gjorde det... Jag tog ett beslut!
Tankarna snurrade och jag blev livrädd, är detta rätt, hur ska jag göra med lägenheten, jobbet osv...
Rädslor och andra hinder är till för att övervinnas så jag tog en dag i taget, började skriva listor. Måste bara flika in att det här med att skriva listor har aldrig varit min grej men efter typ 100:e gången jag läste i boken om dessa förbannade listor man skulle göra för att underlätta för sig själv så testade jag. Gissa om jag blev såld, eeh jaaa typ med en gång. Det känns som jag aldrig varit så här effektiv som jag är idag tack vare dessa listor.
Dom gör att man så tydligt ser de små förändringarna och att det går framåt. Jag har lätt för att vara lite för hård mot mig själv ibland men åter igen räddar listorna mig och jag kan ge mig själv en klapp på axeln och säga bra jobbat idag Emmely! Nog om listor och bockar.
Bitarna började falla på plats. Berättade för familjen om mina tankar och funderingar, skrev andrahandskontrakt på min lägenhet, bokade resa (åker den 25/4) sa upp mig från jobbet igår (mån 20/3).
Allt löser sig bara man har bestämt sig. Man kan garanterat hitta fler anledningar till att INTE förverkliga sina drömmar. Men det som skiljer människor som gör livskarriär från andra är att de överlistar hindren, finner vägar förbi dem.

Så här står jag nu snart arbetslös och hemlös (i Sverige) med en flygbiljett till Los Angeles, redo att leva husliv i ett fantastiskt Santa Monica... och from now on får ni tillgång av mina uppdateringar om vad som händer i mitt liv, hinder jag stöter på och alla framgångar som föds!




God Natt!






Under construction

Luta dig tillbaks och njut av denna grymt härliga låt i väntan på att min blogg byggs upp med snygga teckensnitt och ett stiligt första inlägg!


Välkommen till min nya blogg!