Fisk och skaldjurssoppa

Recept för 4 per:
 
charlottenlök (efter smak och tycke)
vitlök (efter smak och tycke)
1 morot
200g räkor, 200g kräftstjärtar
3dl grädde (2dl grädde och 1dl creme fraiche)
200g philadelphia laxost
4-5 dl vatten, beror på hur krämig du vill ha den
1 fiskbuljong eller fond
färsk dill
salt och peppar (efter smak och tycke)
(tillsätt den fisk elelr de skaldjur som faller dig i smaken)
 
  • Hacka löken, vitlöken och riv morötterna, fräs sedan i kastrullen tills de blir mjuka
  • Häll på vattnet, buljongen/fond och grädden. Låt små sjuda några minuter
  • Tillsätt philadelphia och rör om, smaka av med salt och peppar.
  • Lägg i räkorna och kräftorna någon minut innan servering, bara så de blir varma. Räkor och kräftor blir lätt sega om det får koka. Garnera med dill.
Passar bra att servera med vitlöksbröd.
 
 
 
 
Smaklig måltid!
 
                                                                                                                                     /Emmely

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback