Söndagsmys
Här sitter jag nu i mitt lilla bloggnäste och skriver...

Igår grillade vi lax, "grönsakskebab" som de kallar det här och till det åt vi Quinoa och ris.
Här kommer en översatt variant på marinaden:
Till ca: 1 kg laxfilé
1/2 dl soya
3-5msk brunt socker (efter tycke och smak)
1/2 dl vatten
1/4 dl olja
Krydda laxen med citronpeppar, vitlökspulver och salt
Häll soya, brunt socker, vatten och olja i en bunke och blanda tills sockret är upplöst.
Lägg laxen i en plastpåse, häll ner marinaden, mojsa runt lite och låt ligga i kylen ca:2 timmar för att dra in smakerna.
Lägg folie på grillen med lite uppvikta kanter, lägg på laxen vid medeltemperatur och häll på överskottet från marinaden. Grilla 6-8 min på varje sida eller tills köttet faller lätt i bitar.
Grönsakskebab- grönsaksspett, gul och röd paprika, lök, annanas

Till dessert: Vaniljyoghurt med hallon och kex

Imorgon kommer Marina!! Det ska bli så rooooligt. Längtar...
Hon landar 19.15 (lokal tid), vilket jag tror fortfarande är
rusningstrafik här i LA så jag får köra i god tid.
Det är ca 3 mil, men ack va tid det kan ta här.
Huset är helt tomt... Inga hundar hemma heller.
Det får helt enkelt bli till att lägga sig en stund i solen.
Jag har sån träningsvärk efter 1 timmes konditionsträning igår, aj aj mina vader och lår!
Kram Emmely

Igår grillade vi lax, "grönsakskebab" som de kallar det här och till det åt vi Quinoa och ris.
Här kommer en översatt variant på marinaden:
Till ca: 1 kg laxfilé
1/2 dl soya
3-5msk brunt socker (efter tycke och smak)
1/2 dl vatten
1/4 dl olja
Krydda laxen med citronpeppar, vitlökspulver och salt
Häll soya, brunt socker, vatten och olja i en bunke och blanda tills sockret är upplöst.
Lägg laxen i en plastpåse, häll ner marinaden, mojsa runt lite och låt ligga i kylen ca:2 timmar för att dra in smakerna.
Lägg folie på grillen med lite uppvikta kanter, lägg på laxen vid medeltemperatur och häll på överskottet från marinaden. Grilla 6-8 min på varje sida eller tills köttet faller lätt i bitar.
Grönsakskebab- grönsaksspett, gul och röd paprika, lök, annanas

Till dessert: Vaniljyoghurt med hallon och kex

Imorgon kommer Marina!! Det ska bli så rooooligt. Längtar...
Hon landar 19.15 (lokal tid), vilket jag tror fortfarande är
rusningstrafik här i LA så jag får köra i god tid.
Det är ca 3 mil, men ack va tid det kan ta här.
Huset är helt tomt... Inga hundar hemma heller.
Det får helt enkelt bli till att lägga sig en stund i solen.
Jag har sån träningsvärk efter 1 timmes konditionsträning igår, aj aj mina vader och lår!
Kram Emmely
Kommentarer
Yvonne Sjögren
Hallå där!!Sitter här i Alanya i hotellobbyn o undrar om sms,mejl o solrosfrön hamnat där de ska!!?? ;) Puss från soliga mamma.
Trackback